Telescopen.nl is onderdeel van Benel BV, uw online specialist in fotostudio apparatuur en optische instrumenten.

Benèl importeert telescopen, verrekijkers en spotting scopes vanuit de hele wereld en is in Nederland distributeur van vele gerenommeerde merken, zoals Konus, Byomic, Kowa, Outdoor Club, Luna Optics, AGM, Vortex en nog veel meer merken.

In onze vestiging in Hoogeveen hebben we meer dan 5000 artikelen op voorraad die we binnen 24 uur overal in Nederland kunnen leveren.

Benel pand

Bedrijfsgeschiedenis

Benel is opgericht in 1990 en is uitgegroeid tot een bedrijf met meer dan 17 fulltime medewerkers. Met ons compacte, maar effectieve team versturen we onze 5000 artikelen, verdeeld over 33 merken uit eigen voorraad naar Nederlandse ondernemers en dealers in meer dan 26 landen in Europa. Onze producten vindt u in Nederland in meer dan 2000 winkels en retailers.

In 2012 is Benel verhuisd naar een gloednieuw pand om beter aan onze wensen en aan die van onze klanten te kunnen voldoen. Hierbij zit onder meer een showroom van 200 m² waar al onze producten bekeken en uitgeprobeerd kunnen worden, en een magazijn van 3200 m².

Onze doelstelling is om een betrouwbare, toegankelijke partner te zijn en leverancier van betaalbare kwaliteitsproducten. Wij willen investeren in een langdurige zakelijke relatie met onze klanten. Daarom investeren we continu in onszelf, onze producten en logistiek, zonder scherpe prijzen en maatschappelijke betrokkenheid hierbij uit het oog te verliezen: Benel hergebruikt dozen en opvulmateriaal en verstuurt facturen digitaal in plaats van op papier. Ook hebben ze onze producten voorzien van WEEE- en RoHS milieukeurmerken.

Onze klanten

Als distributeur bestaat onze klantenkring voor een groot deel uit winkels en internet-retailers in Nederland, maar ook uit dealers en distributeurs in het buitenland. Benèl biedt de unieke service dat consumenten producten op onze website kunnen bestellen en dit kunnen laten afleveren bij een dealer bij hen in de buurt. Het is zelfs mogelijk om desgewenste artikelen rechtstreeks laten versturen naar uw klant. Uw pakket wordt dan in neutrale verpakking, met daarbij een pakbon met uw eigen bedrijfsnaam erop verzonden. Op dit moment bieden wij deze service alleen in Nederland en België.

We zijn altijd op zoek naar wederverkopers die onze producten in het assortiment op willen nemen. Als u interesse heeft, neem gerust contact op!