Telescopen.nl is onderdeel van Benèl BV, uw online specialist in fotostudio apparatuur en optische instrumenten.

Benèl importeert telescopen, verrekijkers en spotting scopes vanuit de hele wereld en is in Nederland distributeur van vele gerenommeerde merken, zoals Konus, Byomic, Kowa, Meopta, Outdoor Club en Optisan.

In onze vestiging in Hoogeveen hebben we meer dan 4000 artikelen op voorraad die we binnen 24 uur overal in Nederland kunnen leveren.

Nieuw Benèl pand in Hoogeveen

Nieuw Benèl pand in Hoogeveen

Bedrijfsgeschiedenis

Benèl is opgericht in 1990 en is uitgegroeid tot een bedrijf met meer dan 10 fulltime medewerkers. Met ons compacte, maar effectieve team versturen we onze 3000 artikelen uit eigen voorraad naar klanten in meer dan 15 landen in Europa. Onze producten vindt u in Nederland in meer dan 2000 winkels en retailers.

In 2012 is Benèl verhuisd naar een gloednieuw pand om beter aan onze wensen en aan die van onze klanten te kunnen voldoen. Hierbij zit onder meer een showroom van 200 m² waar al onze producten bekeken en uitgeprobeerd kunnen worden, en een magazijn van 1500 m².

Onze doelstelling is om een betrouwbare, toegankelijke partner te zijn en leverancier van betaalbare kwaliteitsproducten. Wij willen investeren in een langdurige zakelijke relatie met onze klanten. Daarom investeren we continu in onszelf, onze producten en logistiek, zonder scherpe prijzen en maatschappelijke betrokkenheid hierbij uit het oog te verliezen: Benèl hergebruikt dozen en opvulmateriaal en verstuurt facturen digitaal in plaats van op papier. Ook hebben ze onze producten voorzien van WEEE- en RoHS milieukeurmerken.

Benèl magazijn

Onze klanten

Als distributeur bestaat onze klantenkring voor een groot deel uit winkels en internet-retailers in Nederland, maar ook uit dealers en distributeurs in het buitenland. Als groothandel leveren wij aan bedrijven en ondernemers. We zijn altijd op zoek naar wederverkopers die onze producten in het assortiment op willen nemen. Als u interesse heeft, neem gerust contact op!